Igår, idag, imorgon!

Visste du att Nacka kommun bildades 1971?

Nacka stad, Saltsjöbadens köping och Boo landskommun slogs ihop och bildade Nacka kommun

Vi vill såklart delta i firandet och visa upp Älta som en viktig kommundel med evenemang som engagerar Ältabor i alla åldrar och som kan både genomföras och synliggöras corona-anpassat.

” VI ÄR ÄLTA – Igår, idag och imorgon!

Det här planerar vi att göra:

  • Vi samlar in minnen och drömmar från Ältabor. – Det finns nog många roliga, dråpliga, intressanta sådana att vaska fram.
  • Barn och ungdomar skapar musik och film om deras minnen, drömmar och tankar om Älta/Nacka.
  • Lördag 11/9 Animationsverkstad för barn (fr 3 år) med Pedagogiska Designbyrån.
  • Söndag 26/9 och lördag 3/10 Musikworkshop för ungdomar (fr 13 år) med Rytmus Musikskola
  • Allt dokumenteras i musikvideo och utställning om vårt Älta. Vi hoppas på att kunna göra en live-release och rulla ut röda mattan på Ältadagen i höst. Det blir i alla fall en hejdundrande digital release av ny musik och film om våra drömmar och minnen om Älta.
  • Tillsammans med Nackas alla kulturhus ska vi porträttera 20 olika människor från Nacka, 5 per kulturhus, i 3D och 2D verk (se bilden). Hjälp oss att välja vilka personer det blir från Älta. Det kan vara människor som ni på olika sätt tycker bör hyllas. Kanske för något de gjort, sagt, eller bara för de är värda att uppmärksammas, det får vara vem som helst! Även människor som inte längre finns med oss i livet kan ni tipsa om.De som väljs ut och porträtteras kommer vara med i vår slututställning som kommer att visas i en vandrande utställning i alla kulturhusen under hösten 2021.Du får skicka in flera tips på olika människor. Personerna ska bo eller vara verksamma i Älta. Motivera också varför du tycker att just denna person skall lyftas. Skicka in dina tips till info@altakulturknut.se med namn och motivering.

Här kan du läsa mer om Nacka 50 år: https://www.nacka.se/kommun–politik/nacka-fyller-50-ar/

Arr: Vi är Älta – samverkan mellan Älta centrum Företagarförening, Föreningsrådet i Älta/föreningar i Älta och Ältabor.

Projektet sker med stöd av Nacka Kommun